BNP ökade omsättningen när branschen backade!

Ett sätt att spara pengar kan vara att köpa profilkläder i flerpack. Genom att köpa i bulk i stället för enstaka varor finns stora besparingar att göra.

Branschen för profilprodukter backade under Coronaåret 2020 med 20-30 procent jämfört med 2019. Ett undantag var starkt växande Brand New Profile som nu släppt sitt bokslut. E-handelsbolaget inom profilprodukter, ökade sin omsättning med över 60%. VD Fredrik Holm berättar:

— Att vi har fått se en tillväxt är såklart jätteroligt, men vi är ödmjuka inför det. I våras blev vi tagna på sängen, det blev totalstopp på marknaden när alla planerade aktiviteter stoppades. Men vi bestämde oss för att vara offensiva och gasa oss ur den den svackan som var, vilket vi nu sett var helt rätt, säger Fredrik Holm, vd för Brand New Profile. 

En orsak till framgångarna är samarbetet med flera globala svenska företag. Nyligen genomfördes en stor affär där produkter från brand New Profile skickades ut till 600 enheter över hela världen. En annan faktor till kundtillströmningen är snabba leveranstider.Brand New Profile samarbetar med leverantörer med effektiv lagerhållning och förädling på plats, vilket leder till både tids och kostnadsbesparingar. Detta bidrar till ökningen i marknadsandelar. Fredrik Holm säger så här kring logistiken:

— Många andra bolag inom branschen beställer en vara hos grossisten, sedan går varan till tryckeriet och därefter till kunden. Att det är färre parter inblandade gör att vi kan leverera färdiga produkter för upp till 80 procent av sortimentet inom 6-7 arbetsdagar. Jag tror att vår framgång bygger på kombinationen av att det är lätt och överskådligt att hitta produkter på hemsidan, att det är en transparent prissättning samt en snabb och personlig service, vilket visar sig i våra kundomdömen. 

Bland de produktkategorier som 2020 ökade mest finns.

Företaget grundades 2017 och säljer reklam- och profilprodukter för den svenska företagsmarknaden. Försäljningen sker endast digitalt och lovar återkoppling inom en timme under arbetstid.

Om Spara24

Spartips är Spara24:s blogg där vi skriver om sparande i allmänhet samt privatekonomi.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *