BNP ökade omsättningen när branschen backade!

Ett sätt att spara pengar kan vara att köpa profilkläder i flerpack. Genom att köpa i bulk i stället för enstaka varor finns stora besparingar att göra.

Branschen för profilprodukter backade under Coronaåret 2020 med 20-30 procent jämfört med 2019. Ett undantag var starkt växande Brand New Profile som nu släppt sitt bokslut. E-handelsbolaget inom profilprodukter, ökade sin omsättning med över 60%. VD Fredrik Holm berättar:

— Att vi har fått se en tillväxt är såklart jätteroligt, men vi är ödmjuka inför det. I våras blev vi tagna på sängen, det blev totalstopp på marknaden när alla planerade aktiviteter stoppades. Men vi bestämde oss för att vara offensiva och gasa oss ur den den svackan som var, vilket vi nu sett var helt rätt, säger Fredrik Holm, vd för Brand New Profile. 

En orsak till framgångarna är samarbetet med flera globala svenska företag. Nyligen genomfördes en stor affär där produkter från brand New Profile skickades ut till 600 enheter över hela världen. En annan faktor till kundtillströmningen är snabba leveranstider.Brand New Profile samarbetar med leverantörer med effektiv lagerhållning och förädling på plats, vilket leder till både tids och kostnadsbesparingar. Detta bidrar till ökningen i marknadsandelar. Fredrik Holm säger så här kring logistiken:

— Många andra bolag inom branschen beställer en vara hos grossisten, sedan går varan till tryckeriet och därefter till kunden. Att det är färre parter inblandade gör att vi kan leverera färdiga produkter för upp till 80 procent av sortimentet inom 6-7 arbetsdagar. Jag tror att vår framgång bygger på kombinationen av att det är lätt och överskådligt att hitta produkter på hemsidan, att det är en transparent prissättning samt en snabb och personlig service, vilket visar sig i våra kundomdömen. 

Bland de produktkategorier som 2020 ökade mest finns.

Företaget grundades 2017 och säljer reklam- och profilprodukter för den svenska företagsmarknaden. Försäljningen sker endast digitalt och lovar återkoppling inom en timme under arbetstid.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Att välja sparkonto

Det finns mycket att tänka på vid val av sparkonto. Främst är det räntan men även saker så som ditt förtroende för banken, servicen och bindningstid är viktiga faktorer. Vår sparekonom Erik Stenman berättar mer:

– Sveriges storbanker har mycket lägre ränta än de många uppstickarna eftersom de hoppas att du inte ska känna till dem men vi på Spara24.se vill ändra på detta. Genom vår räntetabell kan du se att storbankerna finns väldigt långt ner på listan. Bland uppstickarna rekommenderar vi Akelius spar samt Ikanobanken eftersom de båda erbjuder bra räntor och samtidigt är stabila företag som inte beräknas gå omkull.

– Ofta är det så att du får högre ränta ju längre tid du binder pengarna. Om du inte gillar risk så är räntesparande en bra sparform. Men inte om du väljer storbankerna. För att räntesparande skall vara lönsamt så måste räntan du får ut överstiga inflationstakten på ungefär 2-3% årligen. Det innebär att du vill ha en ränta på minst 3-4% och helst mer.

– Slutligen, om du tror dig behöva använda en del av ditt sparkapital inom den närmsta tiden är det smart att välja obundet sparande där du kan ta ut pengarna genast. Med ett längre tidsperspektiv så lönar det sig att binda pengarna så att du får ut lite högre avkastning.

Hur resonerar ni kring sparande? Diskutera gärna i kommentarsfältet nedan.

Publicerat i Spara | Lämna en kommentar

Använd matlåda

Om du äter lunch ute varje dag kan det för en familj med två yrkesarbetare kosta upp mot 220*65 vilket blir hela 28.000 kr/år. Att istället välja matlåda kan få ner kostnaderna mot 15-20 kr/person eller knappt 9.000 kr/år för 2 personer.

Det innebär en besparing på 19000kr/år och familj eller 9500kr/person.

Publicerat i Spara | Lämna en kommentar

Gratis kontantkort

Ringer du sällan eller nästan inget alls? Varför ska du då betala dyra mobilräkningar? Sluta gör det och använd kontantkort i stället. De flesta operatörerna erbjuder gratis kontantkort för nya kunder.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Håll koll på räntan

Genom att hålla koll på vad reporäntan ligger på och vilka prognoser som finns om dess utveckling kan du få en bättre uppfattning om det är läge att ha fast ränta eller rörlig ränta.

Information om reporäntan hittar du på följande sidor:

Publicerat i Lån | Lämna en kommentar